Jeugdhockey


Informatie over het aanmelden van jeugd vindt u onder Lid worden.

Alle commissies en contactpersonen zijn te vinden onder Contact commissies en vacatures staan onder Hurley @ work.


De Hurley Jeugd


Hurley is een topclub die Hoofdklasse hockey wil spelen en voor dit niveau spelers, speelsters en keepers opleidt en begeleidt. Hard werken met een positieve, prestatiegerichte mentaliteit, plezier in het spel en natuurlijk goede mensen zijn de ingrediënten voor ontwikkeling en groei. Het leuk hebben met elkaar en blijven leren, dat is wat Hurley bijzonder maakt.


Deze visie is de basis van onze jeugdopleiding en de Technische Staf is verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan; zij bepalen inhoud van de trainingen, het curriculum, spelwijze in wedstrijden en aansturing trainers en coaches. Deze inhoud is vastgelegd in het Hurley Huis: In 3 kamers (ontwikkelstadia) zijn ‘de basis’, ‘innovatief leren omgaan met de basis’ en de ‘persoonlijke effectiviteit in teamverband’ beschreven. Alle trainers op Hurley werken met de principes van het Hurley Huis.


Categorieën

Vanaf de D ben je jeugdspeler in een 11-tal en speel je op een heel veld. De wedstrijden zijn op zaterdag op willekeurige tijden. De trainingen op willekeurige middagen en avonden. De teams worden verdeeld in Topteams (Dit zijn de 1e en 2e teams en afhankelijk van de categorie ook het 3e team) en de Breedte teams.

 

De jeugd bestaan uit vier categorieën:

 

  • D (10-11 jaar)
  • C (12-13 jaar)
  • B (14-15 jaar)
  • A (16-18 jaar)


Voor de Topteams worden trainer/coaches aangesteld door de Technische Staf, voor de breedteteams de trainers. Ouders coachen de breedteteams. Naast een teamtraining is er voor de breedteteams de wekelijkse Friday Master Class voor het ontwikkelen van de (individuele) hockey skills. Voor de Jongste Jeugd (Bosuilen, F- en E6-tallen) worden trainingen verzorgd door ouders en jeugdspelers/speelsters. De F- en E6 –tallen worden gecoacht door ouders, aangestuurd door de Technische Staf. Bij de E8-tallen wordt gewerkt met jeugdcoaches, eveneens begeleidt door de Technische Staf.


Indeling jeugdteams tophockey

De eerste teams in een lijn, worden ingedeeld door de commissie tophockey. Er worden selectietrainingen gehouden met spelers en speelsters van de club, maar ook van buitenaf. De commissie maakt een selectie voor bv de C1. Uiteindelijk gaan de afvallers naar de C2. Voor spelers die van buitenaf komen geldt de regel dat ze zich kwalificeren bij de zes beste spelers van de C1, zo niet dan worden ze in principe niet geplaatst. Dit vanwege de wachtlijst in sommige jaargangen. Er is wel instroom mogelijk, dit wordt jaarlijks bekeken en is afhankelijk van evt. opzeggingen en teams grootte.


Indeling jeugdteams breedte hockey

Met breedte hockey bedoelen we alle teams behalve de topteams. De technische staf van de jeugd verzorgt de teamindeling voor de breedteteams. Voor de breedteteams wordt gestreefd naar een goede balans binnen alle elftallen, zodat er op ieder niveau een goede verhouding is tussen prestatie, ontwikkeling en plezier. Daarbij wordt gekeken naar de sterkte van de individuele spelers, het team als geheel en de vermoedelijke poule-indeling voor het komende seizoen.
 
De teamindeling vindt plaats op basis van de input van coaches, trainers en de technische staf. Daarbij worden in ieder geval de volgende zaken in acht genomen:

 

  • Aan de coaches en trainers wordt gevraagd 2x per seizoen (+/- november en april) een beoordelingsformulier in te vullen;
  • Beoordeling van spelers tijdens wedstrijden en trainingen door de technische commissie van de jeugdcommissie ook inzet e en aanwezigheidspercentage tijdens trainingen en wedstrijden spelen een belangrijke rol bij de indeling;
  • Halverwege het seizoen (in de winterstop) is er met de coaches een 10 min. gesprek.
  • De keepers worden beoordeeld door coaches en trainers, maar ook door de keeperstrainer
  • Indien mogelijk goede verhouding 1e en 2e jaars
  • Zoveel mogelijk gelijkgestemden op basis van houding/motivatie;
  • Spelers in de breedte teams worden binnen dezelfde categorieën niet automatisch opgeschoven naar een hoger team (C3 ! B3) Omdat in sommige categorieën extra teams komen, is het mogelijk dat een speler een team lager komt dan het jaar ervoor.
  • We proberen om de laagste teams zo gelijkwaardig mogelijk in te delen

 

Keepers

Bij Hurley geven wij extra aandacht aan onze keepers dmv aparte trainingen door gespecialiseerde keeperstrainers. Hurley zorgt ervoor dat ieder team bij aanvang van het seizoen een keeperuitrusting krijgt. Na het seizoen levert het team de keepersuitrusting weer in. Deze wordt dan nagekeken en, zo nodig, gerepareerd. 


Wat verwacht de club van ouders? 

Ouders horen net zo bij onze club als onze jeugdleden! Wij vinden betrokkenheid zeer belangrijk en willen graag samen met de ouders invulling geven aan een goed gewaardeerde jeugdopleiding. Als ouders dragen jullie bij door te zorgen dat kinderen op tijd en in tenue (met bitje en scheenbeschermers) aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen.
 
Daarnaast vragen we ook om sportief gedrag: laat de spelers lekker hockeyen (moedig het hele team aan, geen commentaar naar de tegenstander), laat de coach coachen (geen aanwijzingen), laat de scheidsrechter te laten fluiten (geen commentaar). Bovendien vragen wij ouders zelf ook een actieve rol te pakken als scheidsrechter, coach, trainer, manager/teambegeleider, lid van een commissie of als categorieleider.
 
Onderstaand een korte omschrijving van deze rollen. Zonder vrijwilligers kan Hurley niet bestaan! En overigens, nu we jullie toch aanspreken, ook niet zonder sponsors. Alle vormen zijn zeer welkom en bespreekbaar. Mocht je willen sponsoren, neem dan contact op met de sponsorcommissie [email protected].


Coaches en Oudercoaches

Voor de topteams worden trainer/coaches aangesteld door de Technische staf, voor de breedteteams de trainers. Ouders coachen de breedteteams.
 
Wat doet de coach? De coach begeleidt de teams op hockey technisch en -tactisch niveau tijdens de wedstrijd: de voorbereiding op de wedstrijden, warming up en inspelen, het maken van de opstelling, regelen van wissels en feedback geven aan spelers. De coach stimuleert het handje schudden op het veld voor en na de wedstrijd en vult het digitale wedstrijdformulier in.
 
Voor het hockey technische en -tactische curriculum wordt de coach ondersteund door een Technisch Coördinator en door het (online) Hurley Huis. Voor de evaluatie van spelers geldt een standaard proces waarin het TIPS formulier leidend is, dit wordt toegelicht in meerdere gesprekken met de Technische Staf en categorieleiders. Daarnaast heeft een coach een ‘pedagogisch-didactische’ taak, te beginnen met een ‘startgesprek’ met het team (spelers en ouders) over ‘hoe wij met elkaar omgaan’.
 
Ook hierin wordt de coach ondersteund door de Technisch Coördinator en de Coach Commissie van Hurley. Op de coachavonden wordt een uitgebreide toelichting gegeven. Voor een goede start is het belangrijk dat coaches bij deze avonden aanwezig zijn!


Teammanager/begeleider

De teammanager/begeleider organiseert alles voor het team buiten het hockeyveld: Hij/zij is de aanspreekpersoon voor de club en contactpersoon van het team (ook voor de tegenstander), regelt de inzet van de teamtaken zoals scheidsrechters en wedstrijdtafel, maakt het rijschema, regelt vrijwilligers, teamuitjes, deelname aan toernooien enz.

De teammanager organiseert, coördineert en faciliteert maar hoeft niet alle taken zelf uit te voeren. Van alle ouders wordt verwacht dat zij een bijdrage leveren. De teammanager hoeft geen verstand van hockey te hebben: alle hockey technische zaken zijn de verantwoordelijkheid van de coaches.


Bij jeugdwedstrijden leveren de thuis- en uitspelende partij ieder een scheidsrechter. De teams zijn hiervoor zelf verantwoordelijk. (Uitzondering zijn de lijnteams die een club- of bondsscheidsrechter krijgen toegewezen.) Voor alle ouders van jeugdleden organiseert Hurley arbitrage-examens voor de Clubscheidsrechterkaart, op 3 examenavonden in het begin van het seizoen. Om de lasten te verdelen is het handig als meerdere ouders in een team kunnen fluiten. Daarbij vergroot de cursus het begrip van het spel. Ook voor wie zelf heeft gehockeyed: er zijn heel veel regels veranderd!


Wedstrijdtafel

De mensen bij de wedstrijdtafel zijn het gezicht van Hurley tijdens wedstrijddagen. De wedstrijdtafel informeert ouders/spelers over het speelschema, velden en timing van de wedstrijden, beantwoordt vragen over wedstrijdformulieren en handelt incidenten af. Ieder jongste jeugdteam levert 2 tot 3 keer per jaar 3 ouders voor een aantal uur achter de wedstrijdtafel.


Overige vrijwillige functies

Naast team gerelateerde taken zijn er ook altijd vrijwilligers nodig om de club te laten draaien; de organisatie van jeugdfeesten, voor evenementen als het Sinterklaasfeest en toernooien, voor de communicatie met (ouders van) spelers/speelsters en teammanagers. En natuurlijk om commissies te ondersteunen.

Op de website staan vacatures voor de verschillende commissies, maar neem bij interesse in een bepaald onderwerp ook gerust zelf contact op. Alle commissies en contactpersonen zijn te vinden onder Contact commissies en vacatures staan onder Hurley @ work.


Handige links voor de competitie

Spelreglement veldhockey 
Speeldagenkalender 

Speelgerechtigdheid junioren




Share by: