Net op tijd voordeel geven, snappen hoe die corner goed genomen wordt of lekker snelheid houden: hoe gaaf is dat.
En hoe belangrijk! Hurley besteed veel tijd aan goede arbitrage. Er is ruimte via online-cursussen, coaching, 3 theorieavonden en bondstrajecten.
Meest eenvoudig trouwens: De KNHB heeft youtube-clips (https://www.youtube.com/@KNHBAcademie) voor alle niveau’s.
Hierbij een overzicht van belangrijke informatie.
Meer weten? Mail naar [email protected]
Ieder team heeft tenminste 4 eigen scheidsrechters die het team gedurende het seizoen bij thuiswedstrijden fluiten. Met 4 scheidsrechters fluit je gemiddeld eens in de 2 á 3 weken.
Hurley kent drie rollen.
Wedstrijden van 3-, 6- en 8-tallen worden door zogenaamde spelbegeleiders geleid. Een spelbegeleider en wordt vanuit het team op de wedstrijd ingedeeld. De spelbegeleider fluit EN geeft beide teams coaching. Elk team zorgt zelf voor 1 spelbegeleider. Of je nu uit of thuis speelt, je levert altijd een spelbegeleider. Ook www.knhb.nl heeft info over de rol van de spelbegeleider.
Vanaf de leeftijd O12 heeft elk thuisteam twee clubscheidsrechters (CS). Ze zorgen dat de teams lekker hun gang gaan binnen de regels.
Lijkt het je leuk om het team van je zoon/dochter te gaan fluiten? Geef je dan op om je scheidsrechterskaart te halen. De cursus vindt plaats via een door de KNHB ter beschikking gestelde digitale leeromgeving, waar je zelf thuis, in je eigen tijd de regels krijgt uitgelegd en met de examenstof kunt oefenen.
Ook het examen is online. Kind kan de was doen.
Jeugd haalt een kaart vanaf O16.
Je kaart gehaald en dan?
De eerste keren fluiten kan uitdagend zijn, geef vooral aan wanneer je hulp wilt via [email protected].
Hierbij een handig document voor clubscheidsrechters. (CS+observatieformulier.pdf)
De ploeg van CS+-scheidsrechters fluit de ambitieuzere en bijzondere wedstrijden. Ze geven zelf aan of ze zaterdag en/of zondag beschikbaar zijn. Je herkent ze aan de groene shirts.
Je bent CS+ér bij Hurley wanneer je:
Meer weten of het iets voor je is? Mail naar [email protected]. Je kunt natuurlijk ook een groen shirt aanschieten.
O ja, Het is jammer dat dames en jeugd nog ondervertegenwoordigd zijn.
Drie keer per jaar organiseren we een opfrisavond voor ieder niveau. Eén avond gaat over ‘fluiten in de zaal’. Er is aandacht voor regels, communicatie en tips om de wedstrijd te managen.
Heb je een spelregel vraag, stuur die dan aan
[email protected], je krijgt binnen een week antwoord.