Chris Timman, Laura van Heugten en Lieke van Wijk bij nationale zaal selectie

Veel vraagtekens voor Oranje Dames Zaal op weg naar EK en WK
van ho


LEES VERDER

zaalclinic Heren1 in de kerstvakantie

Op 30 december en 4 januari organiseert Heren 1 met (dames) bondscoach za


LEES VERDER

ALV 25 nov: nieuw 'Lid van verdienste' en 'Erelid'

De ALV van afgelopen donderdag 25 november heeft de vereniging een nieuwe


LEES VERDER

corona maatregelen vanaf 28 november

Beste (ouders van) Leden,
 
Afgelopen vrijdag zijn er we


LEES VERDER

Zaalhockeyers gezocht!

Heren gezocht die graag willen zaal hockeyen aankomende winter. Niveau gaat


LEES VERDER

Sportways zaalhockeykamp

Ga jij deze kerstvakantie mee de zaal in?brrr ..., wat begint het koud te


LEES VERDER

Sportways kampen dit jaar

Ben jij klaar voor 2021?!Pak je agenda er maar bij, het is tijd om planne


LEES VERDER
 

Pim & Lisa vragen Hurley publiek as zondag als 12e man

28-10-2021 Tophockey

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl

Beste leden en ouders van leden,

Heren en Dames 1 spelen as zondag 31 oktober beiden thuis en dat is de laatste "dubbel thuis” van de eerste seizoenshelft. Beide teams kunnen jullie steun goed gebruiken! Pim Wasser en Lisa Visser zijn de aanvoerders van Heren en Dames 1. Allebei zijn ze gestart als Bosuil bij Hurley dus het grijs-blauw zit hun in het hart!

Pim: "We wisten dat we dit seizoen een moeilijke opgave gingen krijgen. Vorig jaar zijn veel van onze meest ervaren spelers gestopt, onder wie aanvoerder Thom Hayward. Ik ben trots dat ik nu de aanvoerder mag zijn van dit nieuwe en jonge team. Hoewel we elke week beter hockeyen en ook steeds dichtbij komen staan we nog steeds met lege handen. Vorige week hebben we het 3 kwarten vol gehouden tegen AHBC uit (1-0 voor, 3-1 verlies) en tegen Bloemendaal (2-1) en Kampong (1-2) zagen we hetzelfde. Ook tegen Rotterdam (4-2) en Den Bosch (2-3 in de laatste minuut) waren we echt dichtbij. Het is belangrijk dat we vertrouwen blijven houden want het zit er echt in.”

Lisa: "Onze ambitie is 4e te worden en Play Offs te spelen. Vorig jaar hadden we daar al best kans op maar was ons spel te wisselvallig. Met de komst van een aantal nieuwe toppers zoals Hannah Martin (Team GB), Macey de Ruiter en Pam van Asperen (beide Laren) hebben we echt wat extra scoringskracht toegevoegd aan het team. We hebben dan ook een prachtige start van het seizoen gehad met 9 punten uit 4 wedstrijden (alleen verlies bij Den Bosch uit). Daarna hebben we echter een aantal blessures gehad en ondanks goed hockey te weinig punten gehaald. Ook bij ons gaat het dus om vertrouwen, we kunnen dit!”

Dames 1 speelt zondag om 1245u tegen HGC, Heren 1 om 1445u tegen Oranje-Rood*, beide niet de minste teams. De aanvoerders hopen dat het Hurley thuispubliek hun die extra duw in de rug kan geven. "Die steun van ons eigen publiek voelt gewoon als vertrouwen dat we het kunnen; daarmee gaan wij nóg harder.”

Lisa sluit af: "Ik kan me nog herinneren dat ik als meisje in C1 met het hele team naar Dames 1 en Heren 1 ging kijken, ook ben ik ballenmeisje geweest. Geweldig was dat, wij op het veld en het publiek erachter.” Pim vult aan: "Op die zondagen dat Dames en Heren 1 thuis spelen is er ook altijd een soort ’spontane’ TD-sfeer op de club. En ik weet zeker dat voor alle seniorenteams dat biertje na afloop echt beter smaakt met 9 punten in de tas: 3 van je eigen team en 6 van Dames en Heren 1.”

*let op, ivm Corona-regels wordt het publiek bij professionele sportwedstrijden (de Hoofdklasse) gecheckt op een QR-code.