Wedstrijdverslag MA1 MB1

22-11-2020 Jeugd

De onderlinge wedstrijden bij Hurley gaan door. 


De hele maand november loopt al een alternatief programma voor de jeugd van Hurley. Volgend weekend wordt dat afgesloten met een leuke dag op de club waar alle jeugd in gemixte teams gaat spelen. De MA1 en MB1 hebben afgelopen weken continu samengespeeld in gemixte teams. Zaterdag was als afsluiter van deze periode een wedstrijd tussen beide teams gepland. 

Zowel coaches als speelsters zagen uit naar deze "clash”. In beide selecties zitten hele goede speelsters die technisch niet veel voor elkaar onderdoen. Natuurlijk heeft de MA1 meer ervaring en zijn de speelsters sterker. De MB1 is enthousiast en hoeft tegen een hoger team natuurlijk niet gemotiveerd te worden. Onderlinge wedstrijden zijn voor de 'oudere' teams natuurlijk altijd lastige duels. Er valt weinig te winnen. 

In die zin was het ook leuk dat de teams de uitdaging aan wilden gaan. In druilerige omstandigheden ontspon zich vandaag een gevecht waarbij beide teams afwisselend het initiatief namen. De MB1 speelde vrijuit en liet de bal bij balbezit snel rondgaan. Wellicht was er iets meer balbezit maar de uitbreken van de MA1 waren vlijmscherp. Aan beide kanten hadden doelpunten kunnen vallen in het eerste kwart maar dat gebeurde niet. In het tweede kwart hielden de ploegen met elk 1 doelpunt elkaar in evenwicht. In de tweede helft golfde het spel heen en weer. 

Uiteindelijk trok de MB1de wedstrijd naar zich toe. Het was een beloning voor keihard werken en gedisciplineerd spel tegen de spelersgroep waar ze natuurlijk tegenop kijken. Maar bovenal was het een leuke wedstrijd om te zien en waarin duidelijk bleek dat Hurley jeugdhockey op topniveau speelt. Onafhankelijk van de uitslag had deze wedstrijd vooral meer publiek verdiend. Hopelijk is dat snel weer mogelijk!