Werk aan de trambaan, omleiding naar Hurley

VERNIEUWING TRAMBAAN AMSTELVEENSEWEG/DE BOELELAAN 18/7 - 9/8/2020


LEES VERDER

Hurley shirt dingt mee

In de verkiezing van het mooiste hockeyshirt dingt ook Hurley mee. De ju


LEES VERDER

Verslag ALV van 1 juli j.l.

ALV 1 juli
Woensdag 1 juli is de tweede ALV van dit jaar geho


LEES VERDER

Keeperstraining gedurende de zomer

He Goalie!  

De keeperstrainingen op onze


LEES VERDER

Drankje na de training kan alleen op reservering

'Hey hardtrainende hockeyer! Zin in een frisje/biertje/hapje na de trainin


LEES VERDER

Hurley Heren 1 verheugd met komst van Justin Reid-Ross

THC Hurley is zeer verheugd aan te kunnen kondigen dat Justin Reid-Ross aa


LEES VERDER

Trainingsschema & Coronaprotocol wk 28, t/m 32 update

Beste Senioren, Veteranen en Trimhockeyers,LEES VERDER

Carmen Vincentie nieuwe speelster D1

Vincentie wil haar steentje bijdragen om Hurley naar de play-offs te br


LEES VERDER

Siem Schoenaker nieuwe speler H1

Motivatie Siem Schoenaker wordt groter door nieuwe positie en reisafsta


LEES VERDER

Boskuikens, training voor de allerkleinste hockeyfans

Eerste Hurley Boskuiken is een feit!
Voor de allerkleinste ho


LEES VERDER

Coronavirus, KNHB update

Update 25 juni
Gisteren in de persconferentie v


LEES VERDER

Selecties Heren en Dames 1

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl
Hurley Heren 1 verhe


LEES VERDER

Problemen met weergave inschrijfformulier

Foto: © Kees Boelhouwer, kbfoto.nl
We hebben gemer


LEES VERDER

Terrance Pieters over racisme in het hockey

Terrance Pieters over racisme in het hockey: ‘Het is klaar nu, ik durf


LEES VERDER

Coach en spelleidersavond Jongste jeugd

Ze zijn er weer, de coach- en spelleidersavond voor de jongste jeugd. S


LEES VERDER

Sportways kampen in de zomervakantie

Wil jij trainen met Daan en Siem?
Ken jij Daan Dekker en Siem Schoe


LEES VERDER

Hulp gevraagd bij opleiding jeugdcoaches

Ondanks de vreemde tijd waarin we zitten zijn we


LEES VERDER
 

Daantje de Kruijff (Hurley D1) over doorbreken in de Livera Hoofdklasse

22-6-2020 Tophockey Dames 1

Modellenwerk staat op een lager pitje omdat Daantje de Kruijff wil doorbreken in de Livera Hoofdklasse

(artikel met dank aan hoofdklassehockey.nl, Hans Hofstra)


Ze heeft nog niet gespeeld in de competitie, toch zien velen de verdedigende middenveldster van Hurley als een van de grootste talenten in de Livera Hoofdklasse. In de C-leeftijd mocht Daantje de Kruijff al even proeven om op het hoogste niveau te spelen, door in een oefenwedstrijd met Hurley tegen Huizen mee te doen. Afgelopen seizoen raakte zij zwaar geblesseerd en moest zij een jaar toekijken hoe haar teamgenoten op een knappe zesde plaats in de competitie eindigden. Komend jaar zet de Kruijff haar modellenwerk op een lager pitje om zich in de hockeykijker te gaan spelen.


Het had voor de Kruijff een belangrijke dag in haar hockey carrière moeten zijn. Helaas bepaalde het lot in de winter van 2019 anders. In een aanvallende actie in de zaal tegen Den Bosch scheurde de 16-jarige de Kruijff, net zoals Roos Knijff, haar voorste kruisband af. Een raar drempeltje aan de rand van de zaal zorgde ervoor dat de Kruijff zich verstapte. ‘Het was een hele rare dag. De zwaarste pijn duurde uiteindelijk maar tien minuten, niet wetende dat ik snel slecht nieuws zou horen. Het was tevens de dag dat ik aan mijn teamgenootjes in de A-jeugd zou gaan vertellen dat ik de rest van het seizoen bij Dames 1 zou gaan spelen. Helaas kreeg van de doktoren al snel te horen dat ik lang uit de roulatie zou zijn. Omdat ik nog geen 18 jaar was, wilden de dokters geen enkel risico nemen. Ik moest twaalf maanden revalideren in plaats van de gebruikelijke negen maanden.’ aldus de Kruijff.


Kracht in beide benen gelijk

Vol goede moed ging de jonge middenveldster haar revalidatie tegemoet. In datzelfde jaar schreef zij haar profielwerkstuk over de ‘kruisbandblessure’ in relatie tot de mentale klap die een speelster moet doorgaan. De Kruijff zocht contact met speelsters die ook een kruisbandblessure in het verleden hadden opgelopen. Zodoende sprak zij met Sabine Plönissen, Elke Boers, Laura van Heugten en Roos Drost. Na twaalf maanden leek de Kruijff er weer klaar voor: ‘In eerste instantie heb je de operatie. Ik wilde zo snel mogelijk deze krijgen, want vanaf dat moment gaat het proces van twaalf maanden revalideren in.


Na je operatie moet je weer helemaal opnieuw leren lopen. Langzaamaan ga je dan met je fysieke trainer starten met passen en één tegen één acties. Mijn revalidatie duurde relatief langer dan gebruikelijk, omdat het krachtsverschil in mijn beide benen te groot bleek te zijn. De kracht moet in beide benen gelijk zijn. Uiteindelijk was ik in maart 2020 weer fit genoeg om te trainen met Dames 1’.


Extra rust door het Corona-virus

De staf van Hurley bleek het volste vertrouwen in de Kruijff te hebben. Afgelopen seizoen werd zij gewoon op de spelerslijst gezet, ondanks het feit dat de jonge de Kruijff nog minimaal een half jaar uit de roulatie zou liggen. Voor de Kruijff een positief teken en een reden om extra hard te werken om in de tweede seizoenshelft nog een aantal keer te spelen: ‘Helaas heb ik dit jaar dubbel pech. Het coronavirus gooide roet in het eten, waardoor ik niet heb kunnen spelen. Aan de andere kant, het virus heeft er ook voor gezorgd dat ik mijn revalidatie netjes kon afronden. Ondanks het feit dat ik zo snel mogelijk voor mijn teamgenoten op het veld wilde staan, had ik nu alle tijd om mijn lichaam te laten herstellen’.


Ook komend haar heeft de staff onder leiding van coach Patrick Bakker veel vertrouwen in de Kruijff. Het duurt nog maar een paar maanden, maar binnenkort gaat de jonge middenveldster, die komend jaar ook graag met Oranje -19 op het EK in Rusland wil spelen, haar debuut in de Livera Hoofdklasse maken.


Modellenwerk

Dat de Kruijff gemotiveerd is om tophockey te bedrijven blijkt ook uit een andere keuze die zij moest maken: ‘Afgelopen jaren deed ik ook veel modellenwerk. Ik had de mogelijkheid om een internationale carrière te beginnen, hiervoor moest ik me wel volledig op het modellenwerk gaan richten. Het zou lastig worden om hockey hiermee te combineren, omdat bij het hockey ik bijvoorbeeld veel moet trainen op extra spierkracht. Als je model wilt worden, is het de bedoeling dat je heel slank blijft. Vorige week dinsdag heb ik definitief besloten dat hockey mijn eerste keuze blijft. Ik zet mijn modellenwerk op een lager pitje, omdat ik komend jaar graag wil doorbreken in de Livera Hoofdklasse’.


Gerelateerd nieuws: Tophockey Dames 1