Vrijdag supperfriday bij de buren, Amsterdam D1-HurleyD1

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl

SUPPER &


LEES VERDER

Aandachtspunt voor spelleiders JJ

Het aandachtspunt voor spelleiders van de jongste jeugd is deze maand de st


LEES VERDER

Robert's service, sponsort Hurley

Robert’s Service is een hospitality- en event bureau dat lande


LEES VERDER

Bitjehappen 5 oktober

Bitjehappen service en happen. Heb je al een bit


LEES VERDER

Rentree Roos Drost

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl


LEES VERDER

Zaterdag weer Bosuilen training

Afgelopen zaterdag zijn de bosuilen weer gestart. Wat was het prachtig o


LEES VERDER

Sportwayskamp met Maartje Paumen!

SportWays hockeykampen: beter leren hockeyen met een hoge dosi


LEES VERDER

Reminder; spelregelcafé, schrijf je in. Ook voor ouders!

Reminder, schrijf je in voor één van de spelregelcafe’s!


LEES VERDER
 

Eikenprocessierups en jeugdtoernooien dit weekend

3-7-2019 Vereniging

Net als in het hele Amsterdamse bos heeft de Eikenprocessierups zich helaas ook op het terrein van Hurley genesteld. Het betreft een drietal nesten aan de rand van het terrein (bij de fietsenstalling). Hurley is daarmee veel minder ‘getroffen’ dan grote andere delen van het Bos. 

 

De afgelopen weken hebben wij diverse activiteiten op Hurley gehad waaronder een kamp waar een week in tenten is geslapen en een toernooidag. Na deze activiteiten, en ook door de medewerkers van Hurley die dagelijks op Hurley zijn, zijn dan ook diverse klachten gemeld, hoewel zeker niet door iedereen. 

 

Op ons verzoek heeft de boswachter toegezegd vóór aankomend weekend de nesten op Hurley te verwijderen. Inmiddels is ons medegedeeld dat de nesten zijn verwijderd.

 

Tijdens de jeugdtoernooien van aankomend weekend, te weten B op zaterdag 6 juli en  EF op zondag 7 juli, zullen we het gebied rondom de dan verwijderde nesten alsnog afzetten omdat er misschien nog haartjes in het gras kunnen zitten die zich eerder via de lucht hebben verspreid. Ook kunnen haren Hurley bereiken vanaf andere plaatsen in het Bos.

Ook raden wij iedereen aan bij binnenkomst huid bedekkende kleding te dragen. Dus even een trainingsjack en broek o.i.d. aan zodat armen en benen in ieder geval bedekt zijn. Mocht je toch jeuk ondervinden, dan is het raadzaam niet te krabben of te wrijven, maar de huis of ogen goed met water te spoelen. Meer informatie is te vinden op https://www.ggd.amsterdam.nl/dierplagen/eikenprocessierupsen/

 

Het bestuur van Hurley verwacht dat de genomen maatregelen afdoende zijn en de overlast beperkt blijft, en heeft op basis hiervan geoordeeld dat de jeugdtoernooien door kunnen gaan.

 

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact op met de betreffende toernooicommissie: [email protected] of [email protected].

 


Uit wikipedia:

Brandharen

De brandharen van de rups vormen voor de mens een gevaar voor de gezondheid. Het lichaam van de rups is bedekt met lange, witte haren die op roodachtige wratten staan ingeplant (dit zijn niet de brandharen). De brandharen (setae) zijn ongeveer 0,2 tot 0,3 millimeter lang, zijn pijlvormig en hebben weerhaakjes.[3] De haren, die bij een bedreiging worden afgeschoten, kunnen dan makkelijk de huid, de ogen en de luchtwegen binnendringen. De stoffen die van de haren af komen veroorzaken een op allergielijkende huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk. In de meeste gevallen verdwijnen de klachten vanzelf. Niet alle personen zijn even gevoelig voor de brandharen.

In zeldzame gevallen kunnen andere verschijnselen ontstaan, namelijk brakenduizeligheid en koorts.

De rupsen hoeven niet te worden aangeraakt om in contact te komen met de brandharen. De haartjes verspreiden zich met de wind en kunnen zo in contact komen met wandelaars of fietsers. De haren verschijnen vanaf ongeveer half mei tot eind juni op de rupsen. De haren blijven ook na het vertrek van de rupsen in de nesten, die aan de stammen en dikke takken hangen, aanwezig. Na jaren kunnen deze nesten bij aanraking nog overlast veroorzaken.Gerelateerd nieuws: Vereniging