Hurley neemt Smeercase in gebruik

16-4-2019 Adverteerder

Hurley neemt Smeercase in gebruik


Hurley neemt deel aan landelijke actie om het insmeren van buiten sportende kinderen vanzelfsprekend te maken. 


Vanaf vandaag is er een Smeercase en flesjes anti-zonnebrand crème te vinden in het clubhuis (naast de bar), in het trainershok en bij de wedstrijdtafel van Hurley. 


De Smeercase is een opvallend kratje met daarin flesjes anti-zonnebrand crème dat makkelijk langs de velden kan worden geplaatst. Bestuurslid Jeugd Hanna Wintzen reikte de smeercase afgelopen zaterdag uit aan Jongens en Meisjes 8E1. Met de Smeercase moet insmeren tijdens het buitensporten heel gewoon worden; momenteel staat slechts 1 op de 10 kinderen ingesmeerd op het veld. De Smeercase is ontwikkeld door Sport ZonVeilig dat de ambitie heeft heel Nederland zonveilig te laten sporten.


"Sporten is gezond, maar wel alleen als je je goed beschermd tegen de zon. Met de Smeercase hopen we dat onze leden voortaan allemaal ingesmeerd en wel op het veld staan én dat ze dat ook als de normaalste zaak gaan zien,” aldus Hanna. "Dit geldt overigens niet alleen voor onze jeugd, maar net zo goed voor de senioren. En niet alleen voor de wedstrijden, maar ook tijdens trainingen."


Over Sport ZonVeilig

Blootstelling aan te veel schadelijke UV-stralen op jonge leeftijd verdubbelt de kans op huidkanker op latere leeftijd. De Smeercase is een initiatief van Sport ZonVeilig. Sport ZonVeilig is gestart vanuit een donatie van onder andere Stichting Het Champagnediner. In april en mei worden honderd kratjes en informatiepakketten uitgedeeld op hockeyclubs. Het doel: zorgen dat insmeren tijdens het buitensporten voor kinderen en hun ouders en trainers de normaalste zaak van de wereld is. NIVEA Sun heeft  alle anti-zonnebrand crèmes voor de eerste editie ter beschikking gesteld. 
www.sportzonveilig.nl

Gerelateerd nieuws: Adverteerder