JD3 winterkampioen!

JD3 winterkampioen! Na winst in de bosderby tegen Pinoke JD3, moest


LEES VERDER

JC3 kampioen!

JC3 kampioen!
Er is een jaarlijkse traditie in de m


LEES VERDER

MD5 winterkampioen

Hoera! Hurley MD5 is supergoed bezig dit seizoen. Ze zijn inmiddels winter


LEES VERDER

Oproep ALV 13 december 2018 om 20:00 en agenda

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl

Beste Hurl


LEES VERDER

AB gala 15 december.

Beste AB Leden, 15 December van 21.00 tot 01.00 vindt het jaarlijkse AB


LEES VERDER

Hurley complex gesloten

Tijdens de winterstop is het Hurley complex gesloten van 3 december tot 9 j


LEES VERDER

Zaalleiding, hoe moet dat ook alweer?

De KNHB heeft bijgaande handleiding ontwikkeld ter onder


LEES VERDER

Handige lijst met zaal adressen

Voor iedereen die zaalhockey speelt vind je onderaan dit artikel een han


LEES VERDER

Trainingsschema & trainers zaal bekend

Het trainingsschema zaal voor junioren is bekend en is als bijlage ondera


LEES VERDER
Algemene ledenvergadering THC Hurley op 13 december 2018 om 20:00
 

Roos Drost: 'Dit heb ik nog nooit gevoeld'

16-9-2018 Tophockey Dames 1

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl (Roos Drost in de wedstrijd tegen Laren) (artikel met dank aan hockey.nl) 

Ze stapte afgelopen zomer over van SCHC naar Hurley. Nam een bak met ervaring mee en was er klaar voor. Oud-international Roos Drost (27) had zoveel zin in een frisse, nieuwe start. Het was helaas van korte duur: afgelopen zondag scheurde ze haar voorste kruisband af.

‘Ik verwacht niet dat ik dit seizoen nog ga spelen’, vertelt de onfortuinlijke Drost. In de verloren wedstrijd tegen Pinoké (2-0) ging het allemaal mis voor de aanvalster. ‘Ik weet zelf ook niet helemaal wat er gebeurde. Ik was in een duel en kwam voor mijn man. Ik voelde dat mijn enkel bleef staan en mijn knie naar buiten klapte en weer terug kwam’. Met haar medische kennis op zak – Drost studeert geneeskunde – was het al snel duidelijk. ‘Voor dat gevoel hoef je geen geneeskunde gestudeerd te hebben hoor. Ik dacht maar een ding: oei, dit is niet best, dit heb ik nog nooit gevoeld’.

Hoewel de testen na de wedstrijd positief leken, bleek het maandag in het ziekenhuis toch mis te zijn. Nota bene háár ziekenhuis. ‘Ik heb afgelopen half jaar mijn masteronderzoek gelopen in het St. Antonius ziekenhuis, daarom kon ik daar ook zo snel terecht. Alle lof voor dat ziekenhuis, ze hebben goed en snel gehandeld. Helaas hadden ze geen goed nieuws voor me’.

Voorlopig zit de oud-international met haar linkerknie omhoog. Ze wacht op een operatie, die waarschijnlijk volgende maand gepland zal worden. ‘Dan begint de revalidatie pas echt. Er staan zes tot negen maanden voor, dus ik ga er niet vanuit dat ik dit seizoen nog in actie ga komen. Dit valt natuurlijk rauw op mijn dak. Je hoort wel vaker dat dit mensen overkomt, maar je verwacht het nooit bij jezelf’.

Drost had haar plek gevonden bij het vernieuwde Hurley. ‘Ik vond hier het echte plezier weer terug, ik kreeg heel veel energie van de meiden’. Over het geboekte resultaat – drie wedstrijden gespeeld, nul punten – is ze dan ook duidelijk. ‘Iedere ploeg speelt een aantal slechte wedstrijden in een seizoen, wij hebben die nu gewoon al afgevinkt.’ De aanvalster wil zich blijven inzetten voor haar ploeg. ‘Het is mijn team, ik ga ze maximaal steunen. Ook al is dat alleen langs de kant. Ze zijn niet zomaar van me af.’