Trainingen senioren tijdens voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen senioren gewoon trainen volgens het re


LEES VERDER

Nationale sportkampen op Hurley

Gratis stick bij een 5-daags zomerhockeykamp! – Nationale Spor


LEES VERDER

Geen Bosuiltjes in voorjaarsvakantie

De Bosuiltjes hebben even pauze. Er is geen training op 16 en 23 februari.


LEES VERDER

Begeleidingsteam Hurley Dames 1 compleet

Het begeleidingsteam van Hurley Dames 1 voegt drie trainers toe aan de sta


LEES VERDER

Trainingsschema senioren 2e helft seizoen 2018-2019

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl
Vanaf deze week


LEES VERDER

Patrick Bakker wil leegloop voorkomen

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl


LEES VERDER

Bitjeshappen, 2 maart

Je wilt graag veilig sporten. Een bitje op maat geeft de 


LEES VERDER

Save the date, Sportways op Hurley

Save the date: SportWays bij ons op de club
Pak je agenda er alvas


LEES VERDER

Hurley dames 1 vangt de jeugd op

Hurley Dames 1 vangt de jeugd op tijdens de lerarenstaking van 15 maar


LEES VERDER
 

Roos Drost: 'Dit heb ik nog nooit gevoeld'

16-9-2018 Tophockey Dames 1

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl (Roos Drost in de wedstrijd tegen Laren) (artikel met dank aan hockey.nl) 

Ze stapte afgelopen zomer over van SCHC naar Hurley. Nam een bak met ervaring mee en was er klaar voor. Oud-international Roos Drost (27) had zoveel zin in een frisse, nieuwe start. Het was helaas van korte duur: afgelopen zondag scheurde ze haar voorste kruisband af.

‘Ik verwacht niet dat ik dit seizoen nog ga spelen’, vertelt de onfortuinlijke Drost. In de verloren wedstrijd tegen Pinoké (2-0) ging het allemaal mis voor de aanvalster. ‘Ik weet zelf ook niet helemaal wat er gebeurde. Ik was in een duel en kwam voor mijn man. Ik voelde dat mijn enkel bleef staan en mijn knie naar buiten klapte en weer terug kwam’. Met haar medische kennis op zak – Drost studeert geneeskunde – was het al snel duidelijk. ‘Voor dat gevoel hoef je geen geneeskunde gestudeerd te hebben hoor. Ik dacht maar een ding: oei, dit is niet best, dit heb ik nog nooit gevoeld’.

Hoewel de testen na de wedstrijd positief leken, bleek het maandag in het ziekenhuis toch mis te zijn. Nota bene háár ziekenhuis. ‘Ik heb afgelopen half jaar mijn masteronderzoek gelopen in het St. Antonius ziekenhuis, daarom kon ik daar ook zo snel terecht. Alle lof voor dat ziekenhuis, ze hebben goed en snel gehandeld. Helaas hadden ze geen goed nieuws voor me’.

Voorlopig zit de oud-international met haar linkerknie omhoog. Ze wacht op een operatie, die waarschijnlijk volgende maand gepland zal worden. ‘Dan begint de revalidatie pas echt. Er staan zes tot negen maanden voor, dus ik ga er niet vanuit dat ik dit seizoen nog in actie ga komen. Dit valt natuurlijk rauw op mijn dak. Je hoort wel vaker dat dit mensen overkomt, maar je verwacht het nooit bij jezelf’.

Drost had haar plek gevonden bij het vernieuwde Hurley. ‘Ik vond hier het echte plezier weer terug, ik kreeg heel veel energie van de meiden’. Over het geboekte resultaat – drie wedstrijden gespeeld, nul punten – is ze dan ook duidelijk. ‘Iedere ploeg speelt een aantal slechte wedstrijden in een seizoen, wij hebben die nu gewoon al afgevinkt.’ De aanvalster wil zich blijven inzetten voor haar ploeg. ‘Het is mijn team, ik ga ze maximaal steunen. Ook al is dat alleen langs de kant. Ze zijn niet zomaar van me af.’

Gerelateerd nieuws: Tophockey Dames 1