Zondag 21 okt a.s. Super Sunday!

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl
Zondag hou je n


LEES VERDER

Beter leren fluiten? Doe de CS+ Light op 30 oktober a.s.!

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nlLEES VERDER

Mazarine en Bo zijn JJ trainers van de maand!

Mazarine Hijlkema en Bo Danser staan elke zaterdagochtend voor dag en da


LEES VERDER

Auto-inbraken Nieuwe Kalfjeslaan

Attentie: afgelopen weken heeft een aantal auto-inbraken plaatsgevonden


LEES VERDER

MB2 Herfstkampioen!

Onder leiding van Loek heeft meisje b2 het herfstkampioensschap binnen ges


LEES VERDER

Een speelster van Dames 1 als trainer of Supercoach? Dit is je kans!

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl

Een speels


LEES VERDER

Nederland - Ierland 19 november op Hurley!!!

Uitzwaaiwedstrijd Oranje Heren tegen Ierland op Hurley


LEES VERDER

Win, win, win in de Hurley Heren 1 toto

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl
De Hurley heren


LEES VERDER

Vrijdagmiddag, Bootcamp tijd

YES!!! De eerste bootcamp zit erop. Wat een feest om met een gemotiveer


LEES VERDER

Gezocht, coördinator fondsenwerving en een fondsenwerver(ster)

Vanuit Hurley willen wij samen bouwen aan een clubgevoel voor


LEES VERDER

Hurley H1 speler Fin Duetz

Foto: ©Kees Boelhouwer,  kbfoto.nl

In de wan


LEES VERDER

Sportwayskamp met Daan Dekker

TRAIN MET HOOFDKLASSE TOPPER DAAN DEKKER IN DE HERFSTVAKANTIE


LEES VERDER

SportWays kamp op Hurley

TRAIN MET HOOFDKLASSE TOPPER DAAN DEKKER IN DE HERFSTVAKANTIE


LEES VERDER
Zondag 21 oktober is weer zo'n mooie dag op Hurley, Super Sunday! Dames 1 ontvangt Groningen om 12:45. En Heren 1 speelt ook thuis tegen Cartouche om 14:45
 

Hurley feliciteert Almere

4-6-2018 Tophockey Heren 1

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl

Hurley feliciteert Almere met hun behoud in de Hoofdklasse.


Na alle play-off/out geweld, maar liefst zes finales speelden de Hurley mannen, feliciteert Hurley Almere met hun knappe prestatie. Hurley heeft er alles aan gedaan om het tij te keren, vooral zondag werd het bijzonder spannend, maar vergeefs. Dank aan onze trouwe schare fans die ons aanmoedigden zowel uit als thuis. Het was een enorme steun en vooral ook een feest om al het grijs blauw te zien langs het veld.


Hurley met lege handen na seizoen waarin het vier matchpoints miste

(artikel met dank aan hockey.nl)


Acht strafcorners kreeg Hurley in het beslissende playout-duel tegen Almere (0-1), dat in het derde en vierde kwart naar adem hapte. De hoofdklasser was in de slotfase rijp voor de slacht, maar verweerde zich dapper en dompelde Hurley in rouw, aan het eind van het seizoen waarin het de ploeg uit het Amsterdamse Bos niet bepaald meezat.


Toen Jonas de Geus in de veertiende minuut de enige en winnende treffer van dichtbij in het doel van Hurley-keeper Daan Wisselink sloeg, mocht Hurley blij zijn dat het nog maar 0-1 stond. Voor rust was het niet te zien dat Hurley een boost moet hebben gekregen van het nieuws dat international Terrance Pieters vanwege een hamstringblessure aan de kant moest blijven. Almere creëerde kans op kans. Aan niets was te merken dat Hurley nog altijd in de race was voor promotie naar de Hoofdklasse, een race die eigenlijk vorig jaar al begon…


"Het was ons doel meteen terug te keren in de Hoofdklasse”

(Hurley-keeper Daan Wisselink)


Op 12 juni 2017 beging Hurley – toen nog als hoofdklasser – een misstap in het derde en beslissende playout-duel tegen HDM. In de slotfase flatste Andy McConnell bij een gelijke stand de rebound van een strafcorner binnen. Even waande Hurley zich opnieuw een jaar in de Hoofdklasse. Maar tot ontsteltenis van Hurley werd de treffer afgekeurd, omdat de arbitrage net voor de flats van McConnell al voor een nieuwe corner had gefloten. In de shoot-outs werd het van kwaad tot erger en degradeerde Hurley naar de Overgangsklasse, dat met de invoering van de Promotieklasse een knotsgek jaar tegemoet ging.


‘Het was ons doel meteen terug te keren in de Hoofdklasse. We hebben een goede competitie gedraaid en een paar cruciale wedstrijden gewonnen Twee wedstrijden voor het eind werden we kampioen. Dat was stap nummer één’, zei keeper Daan Wisselink, die de degradatie vorig jaar hoogstpersoonlijke meemaakte.


De drie topscorers van Hurley maakten er in de laatste twee beslissingsduels tegen Almere geen één


In een bizarre competitiewedstrijd tegen Schaerweijde draaide Hurley een 3-0 achterstand om in een 4-3 overwinning en kroonde het zich tot kampioen van de Overgangsklasse A. Met acht punten voorsprong op nummer twee Nijmegen eindigde Hurley uiteindelijk met een straatlengte voorsprong als nummer één. Het leek een solide basis voor de clash met Klein Zwitserland, de kampioen van de Overgangsklasse B. Maar na de eerste gewonnen wedstrijd ging het mis. De tweede pot ging verloren en in het derde duel stond Hurley een minuut van tevoren virtueel op promotie, maar incasseerde de ploeg uit Amstelveen een late tegentreffer, die cruciaal bleek tijdens de shoot-outs die werden verloren.


In de competitie maakte Hurley liefst 82 goals. Daarvan namen Philip Thiadens (23), Kenny Bain (23) en Christiaan Stroboer (17) het grootste deel voor hun rekening. Spelers die allemaal hoog in de topscorerslijst eindigden. Maar alle drie scoorden ze in de laatste twee beslissingsduels tegen Almere geen enkele keer. Zoals niemand van Hurley daarin scoorde.


Strafcorner na strafcorner


‘Het heeft ook niet meegezeten. Dat klopt’, zei een teleurgestelde Philip Thiadens na de nederlaag tegen Almere. ‘Aan de andere kant: geluk dwing je af. Maar het is natuurlijk wel verschrikkelijk klote. We hebben zes playoff-wedstrijden gespeeld en we hebben de Hoofdklasse uiteindelijk niet gehaald. De grootste domper was vorige week. Toen we van Klein Zwitserland verloren. Daarna hebben we ons hersteld. We wisten dat Almere meer kwaliteit heeft dan KZ. Maar het is wel een ploeg die wil hockeyen in plaats van een muur bouwen. Daarom lagen zij ons misschien wel beter dan KZ. We hebben het Almere ook moeilijk gemaakt. Supermoeilijk. Tot de laatste seconde.’


Na rust vond Hurley de energie om de misstap van vorig jaar goed te maken. In het derde en het vierde kwart jaagde de ploeg van Reinoud Wolff met man en macht op de gelijkmaker, die misschien ook wel verdiend was geweest. Meteen na rust kreeg Hurley zijn tweede strafcorner van de wedstrijd, nadat de eerste slecht was gestopt. Philip Thiadens pushte op goal. Via de rebound kwam de bal bij aangever Kenny Bain. Die stond in kansrijke positie. Uit de lucht nam hij de bal gecontroleerd aan. Daarna sloeg hij op doel. Maar zijn schot ging voorlangs. Bain greep naar zijn hoofd.


Een gemiste kans


Daarna vocht Hurley voor wat het waard was. Het nam het doel van Almere onder vuur. Zes corners werden er gehaald. Eén rebound daarvan werd weggewerkt. Twee corners werden eruit gelopen. Eén scrimmage werd afgefloten. Eén bal werd slecht gestopt en rolde de cirkel uit. En één keer redde Almere-keeper Youri Beck knap met zijn stick. Maar hoe vaak Hurley het ook probeerde, de bal ging er niet in.


Wisselink: ‘Dit is een gemiste kans. Vier wedstrijden hebben we op matchpoint gestaan (KZ-thuis, KZ-thuis, Almere-uit en Almere-thuis). We hebben genoeg mogelijkheden gehad. We hebben genoeg kansen gecreëerd. We waren zó dichtbij. Maar aan het eind van het seizoen staan we met lege handen. Dat doet pijn.’Gerelateerd nieuws: Tophockey Heren 1