Trots op de Hurley jeugd(opleiding)

Trots op de Hurley jeugd(opleiding)
 
A


LEES VERDER

Jongste Jeugd Teamindeling is bekend

De jongste jeugd indelingen zijn bekend. Vanwege de nieuwe privacy wetg


LEES VERDER

Faillisement Stag

Beste leden,


Onlangs hebben we t


LEES VERDER

Hockeykamp op Hurley

Hockeykamp op Hurley in de zomer
Van 13 t/m 17 augus


LEES VERDER

Witte rookdag, zondag 8 juli

Save the date!   Op zondag 8 juli wordt de Witte Rookdag g


LEES VERDER

Laatste speelronde seniorencompetitie

Aankomende zondag spelen de seniorenteams hun laatste wedstrijden. Vanaf v


LEES VERDER

Inschrijving Hurley Hockeykampen 2018 geopend

Inschrijvingen zijn geopend voor de super gezellige, legendarische en&nb


LEES VERDER

Hurley verwelkomt nieuwe Bosuiltjes

De aanmeldingstermijn voor de nieuwe Bosuiltjesgroep, startend in septe


LEES VERDER

Dames veteranen kampioen!

Ons enige dames veteranenteam is na winst in de midwintercompetitie nu ook


LEES VERDER

JD5 kampioen!

Bloedstollend was de wedstrijd vandaag. Vol zenuwen begonnen ze, wetend dat


LEES VERDER

Teamindelingen ABCD jeugd 2018-2019 bekend

Aan alle (ABCD) jeugd Hurleyanen,
Vanwege de nieuwe


LEES VERDER

Laatste keer Champions Trophy

Kom deze zomer Oranje Heren & Oranje Dames aanmoedigen tij


LEES VERDER

JB3 kampioen!

Jongens B3 zijn afgelopen zaterdag kampioen geworden door numm


LEES VERDER

Let op: update teamindelingen 2018-2019 Jeugd

Hieronder alles op een rijtje omtrent de procedures rondom de samens


LEES VERDER

Hurley seniorentoernooi, schrijf je snel in!

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl


LEES VERDER

Geen inschrijfgeld tot 1 juli 2018!

Kom nu bij Hurley hockeyen, en betaal geen inschrijfgeld tot 1


LEES VERDER

Hurley feliciteert Almere

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl

H


LEES VERDER

Senioren aanvoerders-, trainers-, en coachesavond 26 juni

Senioren aanvoerders-, trainers- en coachesavond ter voorbereiding op seiz


LEES VERDER

Sportways hockeykampen op Hurley

Lekker hockeyen in de zomer en voorbereiden op het nieuwe seizoen? SportWa


LEES VERDER

JC4 zaal- & veldkampioen 2018

Na het zaalkampioenschap zijn de jongens C4 nu ook op het veld


LEES VERDER

Gezocht, coördinator fondsenwerving en een fondsenwerver(ster)

Vanuit Hurley willen wij samen bouwen aan een clubgevoel voor


LEES VERDER

Tennissen bij de buren

Tennissen in het Amsterdamse bos als er even geen Hockey is? Dat kan! T


LEES VERDER

Hurley hockeykampen 2018

Inschrijvingen zijn geopend voor de super gezellige, legendari


LEES VERDER

Hurley D toernooi (Vol geboekt)

Hurley D-toernooi 30 juni 2018

Let op: dit to


LEES VERDER

Hurley B toernooi

Hurley B-toernooi 24 juni 2018

Zoal


LEES VERDER

Hurley E/F toernooi (Vol geboekt)

Hurley E/F-toernooi 1 juli 2018LEES VERDER

Kijk live hockey én steun Hurley.

Kijk live hockey én steun onze club! Stap nu over


LEES VERDER
 

Hurley feliciteert Almere

4-6-2018 Tophockey Heren 1

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl

Hurley feliciteert Almere met hun behoud in de Hoofdklasse.


Na alle play-off/out geweld, maar liefst zes finales speelden de Hurley mannen, feliciteert Hurley Almere met hun knappe prestatie. Hurley heeft er alles aan gedaan om het tij te keren, vooral zondag werd het bijzonder spannend, maar vergeefs. Dank aan onze trouwe schare fans die ons aanmoedigden zowel uit als thuis. Het was een enorme steun en vooral ook een feest om al het grijs blauw te zien langs het veld.


Hurley met lege handen na seizoen waarin het vier matchpoints miste

(artikel met dank aan hockey.nl)


Acht strafcorners kreeg Hurley in het beslissende playout-duel tegen Almere (0-1), dat in het derde en vierde kwart naar adem hapte. De hoofdklasser was in de slotfase rijp voor de slacht, maar verweerde zich dapper en dompelde Hurley in rouw, aan het eind van het seizoen waarin het de ploeg uit het Amsterdamse Bos niet bepaald meezat.


Toen Jonas de Geus in de veertiende minuut de enige en winnende treffer van dichtbij in het doel van Hurley-keeper Daan Wisselink sloeg, mocht Hurley blij zijn dat het nog maar 0-1 stond. Voor rust was het niet te zien dat Hurley een boost moet hebben gekregen van het nieuws dat international Terrance Pieters vanwege een hamstringblessure aan de kant moest blijven. Almere creëerde kans op kans. Aan niets was te merken dat Hurley nog altijd in de race was voor promotie naar de Hoofdklasse, een race die eigenlijk vorig jaar al begon…


"Het was ons doel meteen terug te keren in de Hoofdklasse”

(Hurley-keeper Daan Wisselink)


Op 12 juni 2017 beging Hurley – toen nog als hoofdklasser – een misstap in het derde en beslissende playout-duel tegen HDM. In de slotfase flatste Andy McConnell bij een gelijke stand de rebound van een strafcorner binnen. Even waande Hurley zich opnieuw een jaar in de Hoofdklasse. Maar tot ontsteltenis van Hurley werd de treffer afgekeurd, omdat de arbitrage net voor de flats van McConnell al voor een nieuwe corner had gefloten. In de shoot-outs werd het van kwaad tot erger en degradeerde Hurley naar de Overgangsklasse, dat met de invoering van de Promotieklasse een knotsgek jaar tegemoet ging.


‘Het was ons doel meteen terug te keren in de Hoofdklasse. We hebben een goede competitie gedraaid en een paar cruciale wedstrijden gewonnen Twee wedstrijden voor het eind werden we kampioen. Dat was stap nummer één’, zei keeper Daan Wisselink, die de degradatie vorig jaar hoogstpersoonlijke meemaakte.


De drie topscorers van Hurley maakten er in de laatste twee beslissingsduels tegen Almere geen één


In een bizarre competitiewedstrijd tegen Schaerweijde draaide Hurley een 3-0 achterstand om in een 4-3 overwinning en kroonde het zich tot kampioen van de Overgangsklasse A. Met acht punten voorsprong op nummer twee Nijmegen eindigde Hurley uiteindelijk met een straatlengte voorsprong als nummer één. Het leek een solide basis voor de clash met Klein Zwitserland, de kampioen van de Overgangsklasse B. Maar na de eerste gewonnen wedstrijd ging het mis. De tweede pot ging verloren en in het derde duel stond Hurley een minuut van tevoren virtueel op promotie, maar incasseerde de ploeg uit Amstelveen een late tegentreffer, die cruciaal bleek tijdens de shoot-outs die werden verloren.


In de competitie maakte Hurley liefst 82 goals. Daarvan namen Philip Thiadens (23), Kenny Bain (23) en Christiaan Stroboer (17) het grootste deel voor hun rekening. Spelers die allemaal hoog in de topscorerslijst eindigden. Maar alle drie scoorden ze in de laatste twee beslissingsduels tegen Almere geen enkele keer. Zoals niemand van Hurley daarin scoorde.


Strafcorner na strafcorner


‘Het heeft ook niet meegezeten. Dat klopt’, zei een teleurgestelde Philip Thiadens na de nederlaag tegen Almere. ‘Aan de andere kant: geluk dwing je af. Maar het is natuurlijk wel verschrikkelijk klote. We hebben zes playoff-wedstrijden gespeeld en we hebben de Hoofdklasse uiteindelijk niet gehaald. De grootste domper was vorige week. Toen we van Klein Zwitserland verloren. Daarna hebben we ons hersteld. We wisten dat Almere meer kwaliteit heeft dan KZ. Maar het is wel een ploeg die wil hockeyen in plaats van een muur bouwen. Daarom lagen zij ons misschien wel beter dan KZ. We hebben het Almere ook moeilijk gemaakt. Supermoeilijk. Tot de laatste seconde.’


Na rust vond Hurley de energie om de misstap van vorig jaar goed te maken. In het derde en het vierde kwart jaagde de ploeg van Reinoud Wolff met man en macht op de gelijkmaker, die misschien ook wel verdiend was geweest. Meteen na rust kreeg Hurley zijn tweede strafcorner van de wedstrijd, nadat de eerste slecht was gestopt. Philip Thiadens pushte op goal. Via de rebound kwam de bal bij aangever Kenny Bain. Die stond in kansrijke positie. Uit de lucht nam hij de bal gecontroleerd aan. Daarna sloeg hij op doel. Maar zijn schot ging voorlangs. Bain greep naar zijn hoofd.


Een gemiste kans


Daarna vocht Hurley voor wat het waard was. Het nam het doel van Almere onder vuur. Zes corners werden er gehaald. Eén rebound daarvan werd weggewerkt. Twee corners werden eruit gelopen. Eén scrimmage werd afgefloten. Eén bal werd slecht gestopt en rolde de cirkel uit. En één keer redde Almere-keeper Youri Beck knap met zijn stick. Maar hoe vaak Hurley het ook probeerde, de bal ging er niet in.


Wisselink: ‘Dit is een gemiste kans. Vier wedstrijden hebben we op matchpoint gestaan (KZ-thuis, KZ-thuis, Almere-uit en Almere-thuis). We hebben genoeg mogelijkheden gehad. We hebben genoeg kansen gecreëerd. We waren zó dichtbij. Maar aan het eind van het seizoen staan we met lege handen. Dat doet pijn.’