Mark Borgers naar Nieuw-Zeeland

Mark Borgers naar Nieuw-Zeeland 


LEES VERDER

Samenvatting Groningen D1 - Hurley D1

Foto: © Kees Boelhouwer, kbfoto.nl (Hurley internatio


LEES VERDER

Sportways hockeykamp op Hurley

BREAKING NEWS! SPORTWAYS HOCKEYKAMP OP HURLEY!
Wil ji


LEES VERDER

Inschrijven voor het Hurley Rabo familietoernooi

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl


LEES VERDER

Dames 1 winst in de Goldcup

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl   (Charlotte A


LEES VERDER

Voorselecties THC Hurley lijnteamsVoorselecties THC Hurley lijnte


LEES VERDER

Beleef je vakantie met nationale sportkampen

Beleef je vakantie met Nationale Sportkampen
In de me


LEES VERDER

Trainers gezocht

Is hockey je sport ? Ben je graag buiten ? Heb je affiniteit


LEES VERDER

Spaar alle Hoofdklasse teams

Spaar alle spelers uit de Hoofdklasse in je Stickr album. 


LEES VERDER

Save the date

SAVE THE DATES!

Het lijkt misschien nog v


LEES VERDER

Nationale Sportkampen op Hurley.

Tot 5 februari gratis hockeystick twv 150,- bij hockeykamp
LEES VERDER

Dubbel weekend Dames 1: Vrijdagavond komen de dames van Den Bosch op bezoek de wedstrijd start om 20:30. Zondag 25 maart vertrekt dames 1 naar de Haags-Delftse mix en spelen zoals gewoonlijk om 12:45. De heren ontvangen Zwolle thuis om 14:45.
 

SCHC D1 - Hurley D1

5-3-2018 Tophockey Dames 1

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl

SCHC D1 - Hurley D1

(artikel met dank aan hockey.nl)


In de wetenschap dat concurrent Oranje-Rood eerder op de dag Nijmegen had verslagen, stonden de vrouwen van SCHC zes minuten voor tijd nog met 1-1 gelijk tegen Hurley. Dankzij drie knappe goals won Stichtsche uiteindelijk met 4-1. Een verdiende overwinning, dat wel, maar wel één die moeizamer tot stand kwam dan je mag verwachten van de ploeg die met haar staat van dienst teleurstellend als nummer vijf de winterstop in ging.


Het was Elke Boers die in de 33ste minuut een strafcornervariant binnensleepte en Hurley zomaar op voorsprong bracht. Misschien was dat niet eens onverdiend. Eerder had Marente Barentsen al een grote kans gehad, maar zij sloeg de bal recht op keepster Maddie Hinch af: de beste keepster van de wereld, die later snoeihard uit haar doel stormde om Boers in kansrijke positie van een doelpunt af te houden. Dat lukte, maar in de daaropvolgende strafcorner was het alsnog raak.


En dan te bedenken dat Hurley het zonder drie geblesseerde speelsters moest doen – Teuntje Horn, Sabine Plönissen en Tess van Ramshorst – en met z’n vijftienen op het wedstrijdformulier stonden. Twee man minder dan Stichtsche, dat ook niet compleet was. De Duitse spits Charlotte Stapenhorst had buitenlandverplichtingen en ook oud-international Frédérique Derkx (slepende rugblessure) speelt nog altijd niet mee.


‘Laten we niet te veel naar onze eerste helft blijven kijken, maar vooral naar de tweede helft’

‘Onze eerste helft was rommelig. We waren de bal te snel kwijt’, vond aanvoerder Carlien Dirkse van den Heuvel. ‘We hebben in de rust tegen elkaar gezegd dat we meer controle moesten hebben en de wedstrijd meer moesten bepalen. Dat hebben we gedaan. In de tweede helft creëerden we meer kansen.’


In de tweede helft speelde SCHC inderdaad veel beter dan in de eerste helft.Op basis daarvan was de overwinning voor de ploeg uit Bilthoven dik verdiend. Carmen Wijsman zette in de 47e minuut de gelijkmaker op het scorebord, waarna Ginella Zerbo, Caia van Maasakker (strafcorner) en Carlien Dirkse van den Heuvel met drie goede goals Hurley uiteindelijk aan de kant schoven.


Dirkse van den Heuvel: ‘Ik vond ons de tweede helft goed spelen. We moeten kijken naar de dingen die goed gaan. Laten we dus niet te veel naar onze eerste helft blijven kijken, maar vooral naar de tweede helft. Want als je met 4-1 wint, stap je met een goed gevoel van het veld.’Lise Donkersloot: ‘Wij hadden punten kunnen en moeten pakken’

Hurley-aanvoerder Lise Donkersloot vond het vooral erg zonde dat haar ploeg geen punt binnensleepte. ‘Wij hebben een goede eerste helft gespeeld. Op basis daarvan was een gelijkspel of misschien winst wel terecht geweest. Maar als je naar de tweede helft kijkt, was een gelijkspel misschien te veel. Toen werden wij erg zwak. Het is een kwaliteit van Stichtsche dat zij juist dan toeslaat. Het is pijnlijk dat we er uiteindelijk toch met een flinke nederlaag af zijn gegaan. We hadden punten kunnen en moeten pakken.’


SCHC - Hurley (4-1)

StandTeamNaam

33'0-1 (sc)HurleyElke Boers

47'1-1SCHCCarmen Wijsman

64'2-1SCHCGinella Zerbo

66'3-1 (sc)SCHCCaia van Maasakker

68'4-1SCHCCarlien Dirkse van den Heuvel


Samenvatting SCHC D1 - Hurley D1

https://vimeo.com/258509383/735ec73683


Interview met Lise Donkersloot

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=wWm7dCJ5MeM


Gerelateerd nieuws: Tophockey Dames 1