Hurleyanen in Australië

6-9-2017 Jeugd

Hurleyanen in Australië

Na het afgelopen seizoen zijn wij, Lex (17) speler A1 /Coach JD1 en Hidde, (30) fysiotherapeut en coach JC1, naar Australië gegaan om daar te hockeyen en rond te reizen. 

Lex:

Ik ben net klaar met mijn middelbare school en het leek me vet om nog te gaan reizen voordat ik met mijn studie begon. Dus ben ik gaan rondkijken of ik via hockey ergens in het buitenland kon komen. Uiteindelijk ben ik via een goede vriend in contact gekomen met zijn familie in Australië. Zij speelden zelf bij een lokale club, Gippsland Bulls, en vonden het heel leuk als ik langs kwam! Vervolgens mocht ik 2 maanden bij hen komen wonen en ook bij hen op de club hockeyen!

Hidde:

Een aantal maanden geleden kwam ik via een patiënt van me, in contact met een Nederlands gezin die in de buurt van Melbourne wonen. Via hen werd ik door de Gippsland Bulls benaderd om daar te gaan hockeyen en de coaches te begeleiden. Ik wilde altijd al een periode in het buitenland hockeyen en reizen, dus dit leek een fantastische uitdaging! 


Wij spelen nu bij de Gippsland Bulls in het plaatsje Drouin. Voor Australische begrippen vlakbij Melbourne, maar toch op 100 km afstand. De club speelt in de Vic League 1, oftewel de overgangsklasse van het gebied rond Melbourne. Het is een kleine lokale club met maar een handjevol teams, maar erg ambitieus en serieus. Er zijn 2 heren teams, de firsts en reserves, zeg maar de heren 1 en 2. Hidde en ik spelen allebei in de firsts en kunnen echt iets toevoegen aan het team. Het niveau is waarschijnlijk vergelijkbaar met onderkant eerste klasse in Nederland of bovenkant tweede klasse. 

Het leukste aan de club is dat iedereen erg enthousiast is dat wij er zijn en mee willen helpen om hun club groter en beter te maken. Ook willen ze ons allemaal graag Australië laten zien, iets dat wij ook graag willen. Zo kunnen we én lekker hockeyen én het mooie Australië zien. 

Mocht je graag meer willen weten of zelf graag bij deze club hockeyen, dan moet je een van ons maar contacteren! ([email protected])Gerelateerd nieuws: Jeugd