Eerste klap een daalder waard!

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl   (Philip Thiadens juic


LEES VERDER

Jaartje "vreemdgaan" voorlopig genoeg voor Hurley.

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl (Victor Plat na doe


LEES VERDER

1 juni laatste vrijdagmiddag jeugdtraining

Voor de zekerheid en  duidelijkheid:  
Ivm


LEES VERDER

C-united feest 2 juni a.s.

Beste C’tjes


Het neon c - u


LEES VERDER

Vuurwerkverbod op Hurley

Beste leden en gasten van onze club,LEES VERDER

Play-offs Heren 1 20, 26 en 27 mei

Foto: © Kees Boelhouwer, kbfoto.nl
Kom naar de


LEES VERDER

Geef je op voor de zomeravondcompetitie


GEEF JE OP VOOR DE ZOMERAVONDCOMPETITIE!


LEES VERDER

Belangrijke data voor senioren.

Voor alle senioren, de belangrijkste data op een rijtje:


LEES VERDER

Hurley D toernooi

Hurley D-toernooi 30 juni 2018


Zoals ied


LEES VERDER

Hurley B toernooi

Hurley B-toernooi 24 juni 2018

Zoal


LEES VERDER

Hurley E/F toernooi

Hurley E/F-toernooi 1 juli 2018LEES VERDER

Heren 1 kampioen!

Foto: ©Kees Boelhouwer, www.kbfoto.nl


LEES VERDER

TC Dames en Heren worden samen Commissie Senioren Hurley

De TC Heren en TC Dames werken aan nagenoeg vergelijkbare taken en vee


LEES VERDER

Kijk live hockey én steun Hurley.

Kijk live hockey én steun onze club! Stap nu over


LEES VERDER

Beleid lidmaatschap nieuwe jeugdleden van Hurley

Hurley is natuurlijk heel blij met de vele aanmeldingen voor ni


LEES VERDER

Hurley hockeykampen 2018

Inschrijvingen zijn geopend voor de super gezellige, legendari


LEES VERDER

Hurley rookvrij

Beste leden en bezoekers,


De dagen


LEES VERDER
Zaterdag 26 mei play-offs, 15:00 Hurley H1 - Klein Zwitserland. Schrijf je team in voor één van de super leuke Hurley toernooien: B-toernooi 24 juni, C-toernooi 21 mei, D-toernooi 30 juni, EF-toernooi 1 juli. Scroll naar beneden, kies het toernooi van je leeftijdscategorie en schrijf je online in. Zo makkelijk is het.
 

Finale HDM-Hurley, rectificatie.

12-6-2017 Tophockey Heren 1

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nl


Rectificatie


Nu er op op het elektronische netwerk van aan elkaar verbonden computers een video opduikt, geschoten vanuit de videotoren, moet uw onafhankelijk reporter de één na laatste alinea van dit wedstrijdverslag corrigeren. Abusievelijk nam uw verslaggever waar dat de corner werd gestopt door de man in pak. Het krakkemikkige iphoontje bracht hierin ook geen soelaas. Naar nu blijkt ligt het iets anders. Een futiliteit op de schaal van de viereneenhalf miljard jaar dat de aarde bestaat, waren de strijders verwijderd van een jaartje Hoofdklasse. Sterker nog, een nanoseconde slechts, van een potje hockey van zeventig minuten, bepaalde de dood of de gladiolen. Het witte plastic was al op weg, zo niet, de doelmond al gepasseerd. Erg treurig voor onze mannen. Dit jaar, in goed Mokums, zat er de nieges in het elftal, dat kan alleen maar beter worden volgend jaar.

https://youtu.be/-jX7XOjlfY0
HDM-Hurley wedstrijdverslag


Aangekomen in Den Haag bij de Haags-Delftse Mix, onze gastheer/vrouw van die dag, troffen we een zonovergoten terras met sfeer verhogende muziek, althans als het je smaak is. We waren vroeg. De berichtgeving dat Rijkswaterstaat dit weekend zou uitrukken met het gehele corps van in gele hesjes uitgedoste en gehelmde mannen om zodoende ’s lands rijkswegennet eens flink aan te pakken en de ervaring van de dag ervoor, dat de afslag richting de mooiste club van Nederland (u weet, uw reporter is natuurlijk objectief) al nauwelijks te bereiken viel had ons doen besluiten de omweg via het middelpunt van Nederland te bereizen. Via de A12 kwamen we de regeringszetel binnen, tenminste als een paar mannen in maatpakken het gaat lukken er eentje te vormen anders rest alleen de zetel zonder regering, dat is als een Hurley strijder zonder stick. Niks dus.


Peuzelend aan ons middagmaal, tostietje ham kaas druppelden de eerste Hurley hooligans, gewapend met trommel en heuse karaoke set het strijdperk binnen om stelling te nemen aan de overkant op de inmiddels doordrenkte betonnen tribune. "Bloed, zweet en tranen” schalde het uit het boxje, ten teken dat hier een paar Amsterdammers stonden, terwijl de opgewarmde strijders en opponenten rustig richting de middellijn wandelden voor de gebruikelijke plichtplegingen. De koperen ploert beukte inmiddels zijn electromagnetische stralen op het hoofdveld van de "Mix”. Bovenop de, van de warming-up, al verhitte bolletjes van de Hurley strijders. De dag ervoor, zoals u wellicht weet, had Hurley op overtuigende wijze weten te winnen van onze Haagse vrienden. Wel ten koste van het smijten met krachten in een eveneens zonovergoten bos. 


Het fluitsignaal klinkt, "match is on”. Meteen veel press van de Hurley mannen teneinde niet in dezelfde penibele situaties te komen als de week ervoor waar HDM diverse malen gevaarlijk kon uitrukken doordat er massa’s aan vierkante meters plastic grassprietjes waren waar vrolijk overheen gewalst kon worden zonder noemenswaardige tegenstand. Nu dus niet. Ondanks de zware wedstrijd van de dag ervoor waren de strijders tot op het bot gemotiveerd en dat lieten ze zien ook. Op zoveel weerstand had de "Mix” toch echt niet gerekend. Toch slaagden ze erin hier en daar gevaarlijk te worden en tegen de verwachting in zowaar al in de vierde minuut een prachtig back-hand schot in de linkerbovenhoek te prikken. Zonder in paniek te raken speelden de mannen in hetzelfde moord tempo door, wat meteen binnen twee minuten, effect sorteerde door een rake strafcorner van ons kanon Stijn Jolie. Feest! De hooligans roffelden er lustig op los.


Hurley gezien het spel goed op weg. En dan lieve lezer gebeurt er iets, dat is onbeschrijfelijk. HDM krijgt een strafbal na één van hun spaarzame gevaarlijk-zijn-acties. Een doelpunt in deze wedstrijd en op 2-1 komen betekent vrijwel zeker de overwinning. Voelt u de spanning die de Hurley goalie in zijn gummy pak en plastic helmpje moet voelen op dat moment? Alleen al van al het zonnegeweld moet het slecht ademende materiaal alle lichaamsvocht…. u begrijpt ‘m neem ik aan. Nou tel daar nog zo’n factor tien bij op. Zo ongeveer zal de Hurley Koning van de doelmond zich moeten hebben gevoeld. En hij stopt hem! Bij deze zou ik daarom willen opteren de Hurley goalie D. Wisselink te bombarderen tot Keizer van het Hurley imperium tot aan de strafbalstip. Inmiddels is de rust aangebroken. Stand nog steeds 1-1.


Na rust hetzelfde spelbeeld, eigenlijk wat we al het hele seizoen zien van de Hurley strijders. Veel aan de bal weinig weggeven, maar toch niet echt gevaarlijk worden op enkele momenten na dat de HDM keeper zich wel moet laten zien. Over en weer hier en daar wat kansjes, maar er vallen geen goals meer totdat de laatste minuut aanbreekt. Ook dit is een moment lieve lezer om nooit meer te vergeten. In de allerlaatste poging van de, tot op het bot toe gesloopte Hurley strijders, wordt nog één keer het doel van de donker blauw wit gestreepte brigade gezocht en zowaar met slechts enkele seconden op de klok krijgt onze, in het rode uittenue gestoken Mannschaft een corner, met Stijn in het veld! 


Elke strijder schurkt zich dicht tegen de cirkelrand aan om welke kans dan ook met een magistrale actie te kunnen afmaken. En dan, dan, tsja, dan gebeurt het. De sleep van ons corner kanon wordt gered door de HDM goalie maar beland daardoor in de stick van onze Andy die verwoestend uithaalt en de voltallig aanwezige Hurley gemeenschap zich schor laat schreeuwen omdat de overwinning binnen lijkt. Niets is minder waar. Onze gele vriend had al gefloten op het moment dat Andy de bal heeft aangenomen voor een overtreding van de uitloper die onze cornerman onderuit schoffelde. 


Nou moet u weten dat uw objectieve Hurley reporter zich probeert te verdiepen in de edele kunst van het hanteren van de Fox T-40, de ultieme scheidsrechtersfluit, om zich te zijner tijd ook in een groen geel tricootje te mogen hijsen. En dat valt niet mee kan ik u zeggen, in een split second een beslissing nemen waarvan je zeker weet dat een deel van de aanwezigen je dat niet in dank gaat afnemen, is wel eens billen knijpen. Graag kijk ik daarom naar de meer ervaren mannen en vraag me dan af wat ikzelf zou hebben gedaan. Ik kan u zeggen, door mijn uitmuntende objectiviteit had ik in dit geval toch echt door laten spelen en voordeel gegeven of een strafbal, één van de twee. Scheids besloot anders, een niet opzettelijke overtreding binnen de cirkel wat resulteert in een nieuwe corner. Uiteindelijk kregen de Hurley Heren maar liefst vijf corners, maar door alle consternatie was de scherpte er een beetje af. Shoot-outs dus. En ook hier, liet de scherpte te wensen over. Helaas lieve lezer moeten de strijders zich in de lagere regionen begeven volgend seizoen. 


Zoals u weet vertrekt de technische staf en een aantal spelers wat al bekend was voorafgaand aan de play-outs. Volgend jaar wordt een prachtig nieuw jaar waarin plaatsen vrij komen voor nieuwe talenten. Laten we hopen dat de selectie verder in takt blijft en de overgangsklasse slechts een tijdelijk incidentje is.


Hurley #1, hup Hurley


P.M. Lastig hoor, de alles bepalende corner, wat zou u gedaan hebben?

https://youtu.be/uEBkaDLplRs
Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Gerelateerd nieuws: Tophockey Heren 1