Chris Timman, Laura van Heugten en Lieke van Wijk bij nationale zaal selectie

Veel vraagtekens voor Oranje Dames Zaal op weg naar EK en WK
van ho


LEES VERDER

zaalclinic Heren1 in de kerstvakantie

Op 30 december en 4 januari organiseert Heren 1 met (dames) bondscoach za


LEES VERDER

ALV 25 nov: nieuw 'Lid van verdienste' en 'Erelid'

De ALV van afgelopen donderdag 25 november heeft de vereniging een nieuwe


LEES VERDER

corona maatregelen vanaf 28 november

Beste (ouders van) Leden,
 
Afgelopen vrijdag zijn er we


LEES VERDER

Zaalhockeyers gezocht!

Heren gezocht die graag willen zaal hockeyen aankomende winter. Niveau gaat


LEES VERDER

Sportways zaalhockeykamp

Ga jij deze kerstvakantie mee de zaal in?brrr ..., wat begint het koud te


LEES VERDER

Sportways kampen dit jaar

Ben jij klaar voor 2021?!Pak je agenda er maar bij, het is tijd om planne


LEES VERDER
 

Hurley mentor van Amsterdam Dynamics

12-8-2021 Vereniging

Foto: ©Koen Suyk


De visie van Hurley is dat wij willen laten zien dat het ontwikkelen van talent voor de Hoofdklasse samengaat met het ontwikkelen van talent voor de maatschappij. Als mentor van talent stimuleren we eigen initiatief en ondernemerschap zodat iedereen zijn eigen "Hurley" talent kan ontwikkelen. Want een hockeyclub is zo veel meer dan alleen een club om te hockeyen. Het is de plek om jezelf te ontwikkelen. Waar iedereen zo zijn eigen talent ontwikkelt. Of het nou het talent is om te scoren of anderen te helpen. Om leiding te geven, initiatief te nemen of sociaal mee te doen. 

Dit willen we niet alleen doen voor onszelf, maar ook voor onze omgeving. Zo zijn wij als Hurley ook mentor van een van de nieuwe hockeyclubs die worden opgericht in kwetsbare wijken, Amsterdam Dynamics. Hurley levert jeugdtrainers, kennis en ervaring, en ook de secretaris in het Oprichtingsbestuur van deze club. Op zondag 13 juni, tijdens het EK Hockey, hebben we op Hurley een toernooi georganiseerd voor de kinderen in Amsterdam die al meedoen aan "pleintjeshockey".  

Hockey Foundation en Amsterdam Dynamics


De KNHB heeft met de Hockey Foundation als doel om de komende 10 jaar, dertig nieuwe hockeyclubs op te richten op plekken in Nederland waar nog geen clubs zijn. Op deze manier hopen zij 10.000 extra kinderen aan het sporten te krijgen. Amsterdam Dynamics is naast Noorderlicht en UNO de derde club die vanuit de Hockey Foundation ontstaan is.

Urban (Pleintjes) Hockey, 20 augustus NextGen toernooi

Kinderen komen vaak voor het eerst in aanraking met hockey tijdens Urban Hockey; dit is een vorm van hockey die je overal kunt spelen, gewoon thuis, op de stoep of bijvoorbeeld op pleintjes in de buurt. Urban Hockey, ook wel ‘pleintjeshockey’ genoemd, bestaat uit wedstrijdjes van 3 tegen 3 en 5 tegen 5, Urban Skills & Tricks, Urban Challenges, Urban Battles en Urban Parcours. Op deze manier maken steeds meer kinderen op een speelse manier kennis met hockey. Op 20 augustus is er een toernooi in het Olympisch Stadion waar iedereen t/m 13 jaar aan mee kan doen, ook Hurley leden/teams! 

Een belangrijk onderdeel waar de Hockey Foundation zich op focust, is nabijheid in de wijk. Urban hockey wordt daarom georganiseerd met de buurt, en met hulp van de Hockey Foundation. De Hockey Foundation heeft als doel om de kinderen en ouders uit de buurt te ondersteunen en te begeleiden om door te groeien van buurtsportclub naar een volwaardige hockeyclub, zoals bijvoorbeeld Amsterdam Dynamics.

Amsterdam Dynamics


Deze club is begin 2020 ontstaan vanuit buurthockey, en het is de eerste hockeyclub in Amsterdam Zuidoost. Dit is een van de stadsdelen in Amsterdam die laag scoort op gebied van sportparticipatie en jeugdgezondheid. Het doel van de club is om jongeren die wonen in Amsterdam Zuidoost aan het sporten te krijgen. Op jonge leeftijd wordt vaak de eerste keuze voor een sport gemaakt, en deze is erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het kind. Sporten in groepsverband zorgt voor hechtheid en verbintenis met elkaar. Werken in teamverband maakt sociale vaardigheden sterker. Dit is bevorderend voor de wijk, en voor de ontwikkeling van kinderen.

Op het moment dat de club net was opgericht, hockeyden de leden vooral intern met elkaar. Inmiddels heeft de club één compleet team bestaande uit jongens en meisjes, waarmee zij onlangs voor het eerst wedstrijden hebben gespeeld tegen andere clubs. Over vijf jaar moet Amsterdam Dynamics een bloeiende vereniging zijn met veel jeugdleden en minimaal twee eigen hockeyvelden op een (andere) plek in Amsterdam Zuidoost waar genoeg ruimte is.

Vergoedingen en tegemoetkomingen

Niet iedereen kan hockey financieel veroorloven. Kinderen kunnen bij Amsterdam Dynamics een aantal keer gratis mee komen trainen om te kijken of ze het leuk vinden. Alle hockeykleding en hockeyspullen stelt te club beschikbaar voor de proeftrainingen, zodat dit geen drempel hoeft te zijn. Ook de contributie is -met de steun van de Hockey Foundation en sponsors- bewust laag, om hockey voor iedereen toegankelijk te maken.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft hier een regeling voor. Daar kan je namelijk een vergoeding krijgen voor zowel een lidmaatschap als bijkomende kosten voor bijvoorbeeld het tenue en een stick.
Men kan ook gebruik maken van de stadspas. Dat is een andere vergoeding die de gemeente beschikbaar stelt. Amsterdam Dynamics helpt ouders om in contact te komen met zowel het Jeugdfonds als de gemeente om gebruik te maken van de stadspas. Daarnaast is Amsterdam Dynamics op zoek naar sponsoren die willen helpen, en naar vrijwilligers.