Over Hurley

Foto: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nlTopclub en familieclub in één, is op 12 juli 1932 in Amsterdam opgericht en heeft sindsdien naam gemaakt als een gezellige en open club waar voor iedereen, van jong tot oud, van getalenteerd tot puur-spelend-voor-het-plezier, plaats is.


De naam van de club, THC Hurley is afgeleid van het van oorsprong Ierse balspel "Hurling": een combinatie van rugby, voetbal en hockey waarbij met een hurley (een soort stick) wordt gespeeld. De eerste vestigingsplaats van THC Hurley was de Van Hoogendorpstraat in de Staatsliedenbuurt. De club verhuisde in de loop der jaren achtereenvolgens van het Museumplein en de Zuidelijke Wandelweg in 1948 naar het Amsterdamse Bos.


Eenvoud was troef: een kleine houten bouwkeet deed als clubhuis dienst en dat werd ook de naam van het clubblad "De Keet". Maar de ontwikkelingen gingen snel. In 1962 werd een nieuw clubhuis ontworpen door de architect Clim Meyer. In 1983 werd het eerste kunstgrasveld aangelegd en in 1999 het derde. In 2003 opende Hurley haar nieuwe, huidige clubhuis en werd ook het vierde kunstgrasveld aangelegd. Een prachtig en open gebouw gelegen op één van de mooiste plekken van het Amsterdamse Bos alwaar onze leden van groot tot klein zich uitermate thuis voelen.


THC Hurley is een club met een professioneel en toegewijd verenigingsbeleid, gericht op het faciliteren en stimuleren van zowel het absolute tophockey (Rabo Hoofdklasse) als het recreatief georiënteerde breedtehockey. Een combinatie waarin THC Hurley bijzonder goed slaagt en wat deze club aan de Nieuwe Kalfjeslaan tot een unieke sportgemeenschap in het Amstelveense Bos heeft gemaakt.


THC Hurley is mede daardoor één van de grootste hockeyverenigingen van Nederland geworden. Zowel in de weekenden als doordeweeks, overdag als ’s avonds, op en rond de velden van THC Hurley is er altijd wat te beleven.


Toptrainingen, recreatieve trainingen, topwedstrijden en recreatieve competitie, veteranenhockey (35+), bedrijvenhockey en trimhockey, evenementen en opleidingen, zakelijke borrels en partijen. THC Hurley is zowel zakelijk als privé bij uitstek een ontmoetingsplek op misschien wel de mooiste plek van het Amsterdamse Bos: goed bereikbaar, veel parkeerruimte, veel groen en een prachtige ambiance.De vereniging

THC Hurley is een vereniging met leden. Men is lid omdat men het doel van de THC Hurley steunt. De leden betalen contributie om de vereniging draaiende te houden. De leden hebben invloed op het beleid van de vereniging via de Algemene Ledenvergadering (ALV). Deze vergadering wordt tweemaal per jaar gehouden en elk lid (of vertegenwoordigend ouder) is hiervoor uitgenodigd en stemgerechtigd (vanaf 16 jaar). Tijdens de ALV in december worden de prestaties van het bestuur besproken en beoordeeld, nieuwe plannen gepresenteerd en de financiën gecontroleerd door de kascommissie. Tijdens de ALV van juni worden o.a. de contributies vastgesteld.

Lid worden van de vereniging THC Hurley houdt in dat je bekend bent met onze contributiebepalingen. Deze zijn te vinden op de site onder lidmaatschap - contributie. Nieuwe leden zijn verplicht ons te machtigen voor automatische incasso. Op de pagina Lid worden vind je alle informatie over aanmelden, opzeggen en de voorwaarden waaronder het lidmaatschap kan worden gewijzigd.

De vereniging wordt gedragen door haar leden en van leden wordt verwacht dat zij actief hier een aandeel in hebben. Van ouders van jeugdleden wordt verwacht dat zij meedoen met en bijdragen aan de teamactiviteiten. Hurley is geen oppascentrale.