Over Hurley

Foto's: ©Kees Boelhouwer, kbfoto.nlTHC Hurley is een top- en familieclub waar het draait om sport, plezier en ontwikkeling. Op onze prachtige locatie in het Amsterdamse Bos hockeyen ruim 2000 leden met veel plezier, van Hoofdklasse tot gezelligheidsniveau. Met de kernwaarden Warmte, Ambitie, Samen en Waarmaken is Hurley een thuis voor sporters van alle leeftijden. Vanaf zes jaar ben je welkom bij de Bosuilen, terwijl onze oudste spelers (50+) nog iedere week hun potje spelen bij de veteranen.


Ambitie


Op Hurley vinden we het belangrijk om te groeien en ontwikkelen, op alle niveaus. Voor zowel spelers, coaches en trainers, staf en vrijwilligers stellen we transparante en meetbare doelen. Ons doel is een veilige omgeving te creƫren waarin je ontwikkelt als sporter en als mens.


Samen


Hurley is van ons allemaal. Door samenwerking en vrijwilligerswerk is Hurley een club waar iedereen zich thuis voelt. Jeugdleden trainen en coachen de jongste jeugdspelers, Dames en Herenteams organiseren clinics voor jeugdleden, hockeykampen worden begeleid door onze eigen jeugd en seniorenleden, ouders en leden zijn verantwoordelijk voor de commissies. Zo is iedereen, van de Bosuilen tot de veteranen, betrokken bij Hurley en werken we aan een gezellige club waar iedereen zich kan ontwikkelen.


Warmte


Sportiviteit en gastvrijheid staan bij Hurley hoog in het vaandel. Verschillende commissies houden zich bezig met het bevorderen van sportiviteit en goede communicatie. We willen een veilige en gezellige omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Ook onze tegenstander!


Creativiteit


Om ons als club en spelers te blijven ontwikkelen zoeken we naar nieuwe oplossingen en denken hierbij buiten de gebaande paden. Zo is onder andere het Hurley Huis ontstaan: met deze jeugdopleiding stimuleren we creativiteit zodat spelers uit verschillende opties durven te kiezen.


Hurley Historie


THC Hurley is op 12 juli 1932 in Amsterdam opgericht. De naam van de club, THC Hurley is afgeleid van het van oorsprong Ierse balspel "Hurling": een combinatie van rugby, voetbal en hockey waarbij met een hurley (een soort stick) wordt gespeeld. De eerste vestigingsplaats van THC Hurley was de Van Hoogendorpstraat in de Staatsliedenbuurt. De club verhuisde in de loop der jaren van het Museumplein en de Zuidelijke Wandelweg en kwam in 1948 op de huidige locatie het Amsterdamse Bos.

Het was eenvoud troef: een kleine houten bouwkeet deed dienst als clubhuis en dat was dan ook de naam van het clubblad; "De Keet". In 1962 werd een nieuw clubhuis ontworpen door de architect Clim Meyer. In 1983 werd het eerste kunstgrasveld aangelegd en in 1999 het derde. In 2003 opende Hurley haar nieuwe, huidige clubhuis en werd ook het vierde kunstgrasveld aangelegd.